7 Ocak 2013 Pazartesi

ULUDAĞ KEBAPÇISI-CEMAL VE CEMİL USTA-BURSA

Burada İskender Kebabı yedikten sonra insan eğer gerçek İskender bu ise diğer yediklerim acaba neydi diye düşünmeden edemiyor.İskender aslında çok komplike bir lezzet.Döner eti,pişirilmesi,tereyağı,yoğurdu çok farklı bileşenlerle,ortaya aynı adı taşıyan ama aynı tatta olmayan ürünler çıkabiliyor.Uludağ Kebap,İskender'in feriştahını yapıyor ve bir efsane.Bunu da fazladan abandığı reklam bütçelerine veya kuru sözlere değil eşsiz lezzetine borçlu.Döner,dana ve kuzu karışımından etin kemiğe yakın ve sinirsiz yerlerinden özel olarak hazırlanıyor.Odun ateşinde önceden beklemeksizin siparişiniz üzerine hazırlanıyor.Tabi ki yoğurt ve tereyağı endüstriyel değil,doğal.Yinede sahipleri tereyağını keşke keçi sütünden yapabilsek diye hayıflanıyorlar.Salçası insanı boğmuyor,bir rayiha veriyor.Yanında içecek olarak üzüm şırasını tek geçin derim.Güzel şeylere ulaşmak öyle kolay değil.Sipariş sonrası beklemeyi göze alacaksınız.Ama bu esnada mekanı gezip,duvarda ki resimleri incelemek keyifli oluyor.Salçası insanı boğmuyor,çok hoş bir rayiha veriyor.Şimdi yeni yerleri açılmış olsa dahi ben eski garajın orada ki sokak arasında bulunan yerde yemenizi ve tarihe şahitlik etmenizi salık veririm.Fiyatlar pahalı değil,ederi kadar.Yani ucuz değil ama uygun.Şimdi Ankara ve İstanbul'a da şubeler açmışlar.Ben Kozyatağı'nda yedim ama maalesef esas tatlarını bulamadım.İnşallah Bursa'da bu özel mekanı programınıza ekleyin ve 1964'den beri bu işi yapan bu ustalara teşekkür edin.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder