3 Şubat 2013 Pazar

RB-RAMAZAN BİNGÖL:ETE ATILAN İMZA

ANA GİRİŞ
GİRİŞ İÇ KISIM
MUTFAK 

BEKLEME BÖLÜMÜ-LOUNGE
ORGANİK VE BURAYA ÖZEL ÜRÜNLERİN SATIŞI DA VAR
İKRAM ETTİKLERİ TÜRK KAHVESİNİ KENDİLERİ ÖĞÜTÜYORLAR


Ramazan BİNGÖL et lokantası aslında gecikmiş bir yazı.Çok evvel yazmayı planladığım halde lezzetlere kendimi kaptırıp onları fotoğraflamayı ihmal ettiğim için maalesef yazı artık son ziyaretime sehven kalmış oldu:)Aslında isabette oldu çünkü o ziyaretlerimde Ramazan Bey ile şahsen tanışma imkanım henüz olmamıştı.Bu sefer hem yazdığı kitabı (Restoran İşletmeciliği) okumaya başlamış hem de kendisi ile müşerref olmuş biri olarak Giyimkent merkez şubesinde bir akşam yemeği proglamladım. Maalesef yine bazı fotoğrafları çekmek aşağıda anlaşılacağı üzere ya yemeğe başladıktan sonra aklıma geldi,ya da kadayıfın kaymağında olduğu yedikten sonra aklıma geldi.Ama bunun müsebbibi benim meşhur iştahım kadar RB ustalarının mahir lezzetleridir.

 Ramazan BİNGÖL,sektörün duayenlerinden,işine mecnun,nev-i şahsına münhasır bir isim.Tecrübe ve bilgi birikimini yazdığı 2 kitapla cömertçe paylaşan bir yazar;sektörel ve diğer sivil toplum örgüt yönetimlerinde bir gönüllü;damak tadına düşkün bir lezzet avcısı yani moda tabir ile gurme ve memleket meselelerine hassas,elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir siyasetçi.Yeni Şafak gazetesinde pazar günleri yemek üzerine yazıları var.Türk mutfağının gelişim ve etkinliği için sürekli faaliyette.Vizyonu RB'yi bir dünya markası yapmak.Bu iddiasında inşallah karizmatik kişilik ve liderlik vasıfları ile muvaffak olur.

RB'nin,Giyimkent ve Bayrampaşa da 2 şubesi var. İkisi de müstakil bina ve bahçeye sahip.Mekanlar,gruplar için özel dizayn salonları,çocuk oyun alanları, mescit ve şadırvanları ile tüm ihtiyaçlara yönelik tasarlanmış. Konsept dekorasyon Türk mutfağına yaraşır bir şekilde tarihten ilham alarak oluşturulmuş.Servis tabaklarında ki lale motiflerine varana kadar inceden düşünülmüş bir zevkin ürünleri.Aile,iş ve arkadaş yemekleri ile kendinizi ödüllendirmek istediğinizde ideal bir mekan.Demirhindi şerbeti,bir Kayseri'li olarak gıpta ettiğim hellim peynirli sucuğu kendilerine has lezzetleri.Fiyatlar bu skalada ki lüks restoranlarda nasılsa o kadar. Pahalı değil,değeri bu.

Gelelim menümüze:
-Evvela mideyi bir rahatlatmak ve ısıtmak içi süzme mercimek.Tam kıvamında.
-Mezelerimiz: Acur turşusu,acılı ezme ve muhammara. Bunların içerisinde bilhassa muhammara muhteşemdi.
-Ara sıcak:İçli köfte ve fındık lahmacun.İçli köfte isterseniz haşlanmış olarak da var.
-Çoban salata ve çiğ köfte.Çiğ köfte aslına uygun en mühimi susuz yoğurulmuş.
-Özel ekmek ve pideler     
-Ana yemek olarak burada kıyma kebabı olarak geçen Adana ve karışık ızgara.İşin aslı hepside beni benden aldı ama ızgara tabağında ki tavuğa nasıl bir sos kullandılarsa yediğim en müthiş tavuktu.
-Kadayıf tabi ki kaymaklı.
-Kendi öğüttükleri Türk kahvesi ve çifte kavrulmuş lokum ikramı ile final.

Son olarak,RAB'e verdiği bu nimetler için şükür,RB'ye yaptığı bu lezzetler için teşekkür...



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder