3 Mart 2013 Pazar

AYDIN TAVA CİĞER-EDİRNE




Aydın tava ciğer salonu,Edirne'de,Kervansaray ile PTT arasında kalıyor.Zaten merkezde kime sorsanız size tarif eder.Mekanı küçük ama lezzeti büyük bir yer burası.Ciğer işine sonradan girmiş ler,ilk ustalardan değiller.Ama boynuz kulağı geçmiş doğrusu.Buranın ana yemeği,adını aldığı ciğer.Ciğeri,Edirne usulü kızgın yağda kızartarak yapıyorlar.Mahareti,iyi dana ciğeri kullanılması ve onun ustalıkla,ince yapraklar halinde doğranmış olmasında.Edirne'de,ilk burada uygulanmaya başlayan bol garnitür ile servis yapıyorlar.Biz Türkler gerçi ikramın her türlüsünü severiz ama yemeğin yanında garnitür ikramını da ayrıca çok seviyoruz bu kesin:)Kızartılmış kuru acı biber,kızartılmış yeşil biber,sivri acı biber turşusu,acı turşu ezme,söğüş domates ve kuru soğan, ciğer ve köftelerimizin iştirakçileri.Hep savunduğum bir konu var.Oda böyle iddialı yerlerin kendi özel açık ayranları olmalı.Tabi bu zahmetli ve riskli bir iş ama helede ayranın baş içecek olduğu böylesi mekanların bunu es geçmemesi lazım.Ciğer kuru değil,bol kepçe konulmuş.İstanbul'da olsa bundan iki buçuk porsiyon yaparlardı:)Garnitür bitince siz söylemeden takviye yapıyorlar.Personel yöre insanının sıcaklığımı ve samimiyetini çok iyi yansıtıyor.Çocuklara küçük hediyeler,hemen hem de dışarıdan çay ikramı,üzerine basılınca kendiliğinden açılan kolonyalı mendilleri ile farklılık yaratıyorlar.Başka hiç bir yerde şubeleri yok.Edirne ve başka yerlerde isimlerini kullanan hırsızlara karşı hukuk mücadelesi başlatmışlar.Kolaylıklar diliyoruz.Son olarak bu serhat şehrine özel bir program yaparak hem  ecdat yadigarlarını görün,Meriç'in kenarında dolaşın ve hem de bu eşsiz lezzet ile yerinde tanışın.Mekanın ellerine,yüreklerine sağlık.Allah muvaffak ve işlerini bereketli eylesin...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder