7 Nisan 2013 Pazar

KEBABİ-BEYLİKDÜZÜ'NDE KEBABIN PİRİ...






 Kebabi,Beylikdüzü'nde yeni yapılan kapalı pazarın tam karşısında yer alıyor.Burası muhitimizde bulunması itibariyle ailem ile beraber sık gittiğimiz küçük ve sıcak bir mekan.Zaten hakiki lezzetler seri üretim yapmayan böyle küçük çaplı ama işini severek ve hakkı ile yapan salaş yerlerden çıkıyor.Mekan küçük olmakla beraber hem fırını var,hem de ocakbaşı.Üstelik fırın doğal gazlı değil odunlu taş fırın.Güler yüzlü bir aile tarafından işletiliyor ve sizi memnun etmek için etrafınızda pervane oluyorlar.Hiç isteği bitmeyen benim gibi zor müşterilerin dahi gönlünü yapmasını biliyorlar.Burası ikramda elini korkak tutmayan bir yer.Önden siparişiniz her ne olursa olsun ikram olarak,satırda ufak ufak doğranan salata,etsiz çiğ köfte,yoğurtlu patlıcan közlemesi,fırında soğan ve yağlı,baharatlı lavaş sunuyorlar.Salatası bol nar ekşisi ile çok iyi.Çiğ köftesi para ile satılan muadillerine göre çok daha başarılı.Yoğurtlu patlıcan ve fırında soğan lezzetli.Bunların hiç birini de "nasıl olsa ikram" diye özensiz yapmıyorlar.Lahmacunu özellikle gevrek olarak isteyin.bu pişirilme yöntemi lahmacuna ayrı bir tat katar.Kebap olarak,Adana ve Kuzu Şiş et seçimleri,pişirilmesi ve sunumu ile oldukça başarılı.Kuzu şiş adeta lokum bunu çok iyi terbiye edilmesine borçlu.Burası fiyat-kalite optimum seviyesini çok iyi tutturmuş bir mekan.Yakınlarda mukim veya bu taraflara yolunuzu düşürme imkanınız varsa mutlaka deneyin.Son olarak o kadarı kadı kızında da olur diyebileceğimiz bir eksikliklerini de dile getirelim ki uyarı ve taleplerimizi dikkate alarak daha iyiyi bulsunlar.Şöyle ki buranın kendilerine has bir açık ayranı yok.Hazır Ateşoğlu markalı ürünü kullanıyorlar.Bu kalmakla birlikte açık ayranda da maharetlerini göstermeleri bir kebapçıya daha çok yakışacaktır.












1 yorum: